divendres, 3 de desembre del 2010

Ain't no Grave.

Estimats interactuadors,

La interactivitat està fent que moltes coses canviïn, com hem anat veient en aquest bloc. Una d’aquestes coses són els vídeos musicals.


Avui us parlaré d’una gran idea del director Chris Milk: un tribut a Johnny Cash. Es tracta d’un experiment d’art digital col·laboratiu.

En Chris Milk va agafar la cançó Ain’t no Grave, l’última que en Johnny Cash va gravar en estudi abans de morir. Després, va crear una galeria força àmplia d’imatges del músic, i va desenvolupar una eina de dibuix online, invitant als seguidors d’en Cash a participar-hi. Per això, el lloc deixa escollir un dels molts frames per crear el nostre propi retrat d’en Cash amb l’eina de dibuix. Aquesta creació va a continuació a un repositori que suma ja més de 250.000 contribucions, que són les que composen el vídeo acabat. O millor dit: els vídeos acabats, ja que a partir de totes les imatges, i segons diferents criteris, es crea un vídeo diferent.

Podem escollir veure el clip que junta els frames més votat per la comunitat, el que té les imatges amb una major quantitat de “pincelades”, i alguns creats per artistes. Mentre es reprodueix el vídeo, a sota apareix un timeline que representa tots els quadres que e
stem veient, i podem parar-nos en cadascún d’ells per tal de conèixer-ne més detalls, qualificar-lo, compartir-lo, veure un time-lapse de com fou dibuixat i, fins i tot, crear la nostra pròpia versió del mateix.

Així doncs, es tracta d’una bona idea ben desenvolupada, sumant la memòria d’un gran artista i la col·laboració dels hereus d’en Cash; que impulsen un projecte artístic molt ben aconseguit.

Vet aquí els vídeos on s'expliquen el projecte:

PART 1

PART 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada