diumenge, 14 de novembre del 2010

Drac Novell. The Renewall.

Interactuadors,

El passat divendres vaig presentar el Drac Novell. Nervis, emoció, incertesa... Vaja, quasi com una gala dels Oscars (però amb una presentadora més guapa!). Hi va haver varis premis, referents a campanyes de televisió, de ràdio, gràfiques... Però una de les
més interessants va ser, sens dubte, la d'interactius. Us parlaré de la campanya que més em va cridar l'atenció. Es tracta d'un projecte creat per a Amnistía Internacional, es a dir, per a una bona causa. La campanya té com a objectiu augmentar la presència d'Amnistía a Internet, i comença plantejant-se una bona pregunta: Què passa amb tots els blocs oblidats, es a dir, amb tots aquells que es comencen a escriure i al cap de poc temps es deixen estar? 105.000.000 blocs estan abandonats, i tant sols el 21% dels blocs s'actualitzen periòdicament.

Per què no aprofitar-los per crear una campanya interactiva, doncs? Es podria començar amb un missatge que digués "Jo també he abandonat un bloc", on tota la gent que ho ha fet s'hi apuntaria. Així, es crearia també una xarxa que conectés tots aquests blocs per tal d'enviar un únic missatge: The Renewall. Els usuaris podrien entrar a The Renewall , registrar el seu bloc i convidar tots els seus amics. A més, es podria veure a la gent que s'hi ha unit i també veure el seu bloc.

Què és el més interessant d'aquesta campanya? Què la fa tant especial? Doncs que a l'actualitzar els blocs, arribaria un missatge a totes aquelles persones que tinguessin una subscripció RSS al bloc, i s'aconseguiria arribar a molta més gent i d'una forma més ràpida i eficaç que amb una plataforma digital tradicional.

Així, mitjançant un donatiu gratuït (el teu bloc), obtenim una forta acció interactiva i de RRPP per a pressionar a tots aquelles que no compleixen la carta dels Drets Humans.

Us deixo amb el vídeo explicatiu per tal que hi doneu un cop d'ull i ho pugueu veure per vosaltres mateixos:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada